Forum Tunezja-Wszystko o Tunezji Strona Główna Tunezja-Wszystko o Tunezji
Forum strony www.tunezja.gromader.org

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

czy oni potrafia kochac?
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Tunezja-Wszystko o Tunezji Strona Główna -> Mężczyźni
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anna

PostWysłany: 2006-11-01, 16:53    Temat postu: czy oni potrafia kochac? Odpowiedz z cytatem

ciągle o nim mysle i nie mogę przestać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

co mam robić poradzcie on jest tam a ja tu i nie mogę o nim zapomnieć nie wiem czy to miłość czy zauroczenie ale nie mogę o nim przestac myslec anna136@buziaczek.pl

Ostatnio zmieniony przez anna dnia 2006-11-01, 17:03, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
maisa

PostWysłany: 2006-11-01, 16:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A napisz cos wiecej jak sie poznaliscie i czym Twoj luby sie zajmuje.
Powrót do góry
weasel_82

PostWysłany: 2006-11-01, 16:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

właśnie, napisz coś o swoim lubym

Ostatnio zmieniony przez weasel_82 dnia 2006-11-01, 17:04, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM
weasel_82

PostWysłany: 2006-11-01, 17:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dajmy chłopakowi szanse
Sama bym chętnie została Animatorem chyba jakbym była facetem hehe
Powrót do góry
weasel_82

PostWysłany: 2006-11-01, 17:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi,

w takim razie na takie pytania chyba same/sami potrafimy sobie odpowiedzieć
Powrót do góry
weasel_82

PostWysłany: 2006-11-01, 17:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To nie takie proste.
By tu przyjechal na prace i mogl zostac, to musi to byc calkowiecie legalne.
Nie tylko musi spelnic wyagania na wize (uregulowane stosunki wojskoe, finansowe, prawne) to pracoodawca taki tu w PL. musi udowodnic wpierw ze w Polsce szukal kogos na dane stanowisko ale nie znalazl nikogo odpowiedniego (np. przekonujace ogloszenie w prasie), udac sie z tym do urzedu i oswiadczyc o poywzszym, miec zezwolenie na zatrudnienie cudzoziemnca i zezwolenie jemu na prace i jakies tam jeszcze ta jeszcze sprawy a propos opieki ale to chyba juz wchodzi w obowiazki wystawiajacego zaproszenie tego typu - do pracy.

Pozdrawiam
i zycze powodzenia
a jak znajdziesz chetnego do zatrudnienia o obytych gosci z wieloma jezykami to daj znac
Powrót do góry
Alka

PostWysłany: 2006-11-01, 17:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

JA byłam w Tunezji i też kogoś poznałam ten ktoś był moim kelnerem w hotelu...No i tak sie zaczęło. Utrzymujemy kontakt, mam wrażenie że on NAPRAWDĘ się we mnie zakochał. Ja w nim też...Ale teraz...On tak daleko...Bęe tam za rok dopiero... Żeby to wszystko nie umarło..Żeby wiatr nie rozwiał uczuć a sól nie wypaliła serc
Powrót do góry
ania8810

PostWysłany: 2006-11-01, 17:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja moją miłość poznałam tez w hotelu ale pracuje on jako animator i tak tęskniłam za nim że wrociłam do niego po 2 tygodniach i za pare tygodni pobieramy się będzie dobrze on też się zastanawia napewno czy nie zapomnisz o nim sama to wiem z własnego doświadczenia jak już sie zakochają to na śmierć

[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 2006-11-01, 17:07[/i] ][/size]
życze powodzenia żebyście wytrwali
Powrót do góry
Lutka

PostWysłany: 2006-11-01, 17:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Was...
napiszcie co myślicie - poznałam Tunezyjczyka, pracował w moim hotelu jako ratownik. Były urocze chwile, słowa, zapewnienia. Potem wymiana adresów, numerów tel, maili itp. No i przez tydzień kontakt był, ostatni mail - czyste szaleństwo - on stwierdził że spotkał kobietę swojego życia, co więcej stwiedział że zrobi wszystko żeby ze mną być, myśli o dzieciach czytałam to z przymrużeniem oka - po 2 tyg. znajomości TAKIE zapewnienia ale miło się czytało i coś w sercu drgało. Po tym ostatnim mailu nagle cisza. Jego kom. wyłączona, milczy, zero maili. No cóż. Bywa. Ale nie rozumiem dlaczego w taki sposób zakończył znajomość? Wydawało mi się że oni bardzo serio traktują to co mówią, a może sie mylę???
Powrót do góry
weasel_82

PostWysłany: 2006-11-01, 17:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety to tylko faceci i żadko serio traktują co mówią Dla mnie to brak szacunku dla samego siebie i swoich uczuć, ale... to faceci! Nie zapominajmy o tym.
Poczekaj jeszcze trochę. Co masz innego do roboty? Może się odezwie, może rzeczywiście jakaś sytuacja życiowa ... a może kolejna miłość tam, lub jego true żona się pojawiła ... różnie bywa.
Na przyszłość powiem Ci tylko tyle, że takie (z obcokrajowcem z innej kultury) związki są bardzo trudne, do tego to związki zazwyczaj na odległość...jest cholernie ciężko Więc zanim się zakochasz i twój świat zawiruje, przemyśl wszytsko za i przeciw.

powodzenia
Powrót do góry
Lutka

PostWysłany: 2006-11-01, 17:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

weasel_82, dzięki za szybką odpowiedź na szczęście jeszcze nie zdążyłam się zakochać, ale i tak myślę...Tak naprawdę cały czas zastanawiam się nad ich mentalnością....wiesz, sposób podejścia w tym przypadku do relacji damsko-męskich...Wydawało mi sie że potrafią być bardziej szczerzy i mniej wyrachowani niż Europejczycy, ale masz rację, to przecież sa normalni faceci i chyba "podłoże kulturowe" nie ma tu wielkiego znaczenia
pozdrawiam
Powrót do góry
weasel_82

PostWysłany: 2006-11-01, 17:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

potrafia być przede wsztskim bardziej wylewni Ale czy mniej wyrachowani...no nie wiem Facet to facet, jedni mają bardziej gorącą krwe i potrafią, ba!! chcą i widzą jak się zachować, a inni mniej Nadal jednak to facet, a ty nadal jesteś kobitką i relacje na wstępie są wszędzie podobne
Powrót do góry
Lutka

PostWysłany: 2006-11-01, 17:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czytam Twoje posty i widzę że bliski jest Ci Nabeul mnie też Ten "mój" ratownik wynajmuje tam mieszknie....
Kurcze, bez względu na ratownika na pewno wróce do Tunezji, myślę że już zakochałam się w tym kraju...
Powrót do góry
weasel_82

PostWysłany: 2006-11-01, 17:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

memu sercu bliska cała Tunezja, chodź nieukrywam że wole Północ Ja kocham zieleń i piękne widoki z motywem wody a nie pustyni
Oliwki mi się kończą ... oliwa też opalenizny już nie widać, stres pod zenit..pojechałabym,ale u mnie to nic nie wiadomo
Powrót do góry
weasel_82

PostWysłany: 2006-11-01, 17:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiadmo, rok to długo dla kazdego chyba.... chyba ze jest sie tak szalnym jak np. ja ale to juz inna bajka o wielkiej milosci ...a chyba nie skoczyla sie zbyt szczesliwie. Tez zaluje ze nie czytalam tych wszytskich for przed..jadac do Tunezji nie wiedzialam o niej nic lwaczanie z tym gdzie ona w ogole lezy
Powrót do góry
weasel_82

PostWysłany: 2006-11-01, 17:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hm... po 4 z kawalkiem, ciezko bylo..ale to byly poczatku, kupa smiechu poznawania sie telefony, maile... hehe, no i nowe znajmosci netowe i nietylko, oraz czas ntensywnych rozmyslan i nauki ...az w koncu chwile rpzed ponownym poznaniem "poddalam sie" i stwierdzialam ze dam szanse temu zwiazkowi Chyba sie oplacalo , mimo wszytsko
Powrót do góry
weasel_82

PostWysłany: 2006-11-01, 17:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

udalo , no nie wiem Bo zwiazek raczej juz nie istnieje Jednak to nie kwestia narodowosci tylko zycia Nie zawsze sie udaje
Powrót do góry
weasel_82

PostWysłany: 2006-11-01, 17:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bylam, to swieza sprawa stad to "raczej"
Powrót do góry
Lutka

PostWysłany: 2006-11-01, 17:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Weasel byłam tu jakiś czas i pisała o ratowniku, który przestał się odzywać. Wyobraź sobie że się odezwał. Dokładnie dzisiaj. Okazało się że miał wypadek samochodowy i leżał nieprzytomny w szpitalu. Wierzę mu choć wiem że jakikolwiek związek jest bez szans. Dziewczyny! Czasem są wyjątki, ale pamiętajcie że nie można nikogo poznać w ciągu kilku dni!! A potem poprzez maile i sms jest to tym bardziej trudne!!! Nie dajcie się "wkręcać" bo tylko będziecie cierpieć. Naprawdę potrzeba dużo samozaparcia i dojrzałości żeby utrzymać zwiazek na odległość...Pozdrawiam Was wszystkie i życzę Wam spotkania PRAWDZIWEGO szczęścia i miłości
Powrót do góry
Lutka

PostWysłany: 2006-11-01, 17:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej
to fakt że nie lubią pożegnań. Ten "mój" ratownik powiedział mi przed odjazdem że gdyby nie pewne okoliczności nie przyszedłby powiedzieć good by. Pomimo tego że byliśmy umówieni! A co do tekstu z wypadkiem - uważaj - myślę że sama wyczujesz czy był szczery czy nie. Ja miałam podobne wątpliwości. Ale ostatnio chyba zaczynam mu wierzyć. To fakt że może sobie pisać na luzie maile i smsy dla podszkolenia języka. Tylko plizzzz uważajcie na uczucia innych!! Bo może komuś faktycznie zależy...Ja nie wierzę w miłość od pierwszego wejżenia, ale coraz bardziej przekonuję się że ratownik chyba uwierzył (choć nigdy nie powiedział tych słów). Wiem natomiast co powinnam zrobić teraz żeby go nie zranić - napisać maila z wyjaśnieniem wszystkich moich wątpliwości, obaw i tego co dla mnie jest nierealne.
pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Tunezja-Wszystko o Tunezji Strona Główna -> Mężczyźni Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6

Skocz do: